Vijesti

Nvidia će navodno uskrsnuti 4 godine staru grafičku karticu

I danas monstrum za sve osim ray-tracinga, GTX 1080 Ti s 11 GB RAM-a i 484 GB/s protočnosti memorije navodno će ponovno u proizvodnju. Piše to sajt Guru3d.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan igrač iz Južne Koreje reklamirao je svoju 4 godine staru GTX 1080 Ti. Poslao ju je na popravak, a proizvođač mu je vratio novu novcatu karticu iako je proizvodnja obustavljena krajem 2018.

Da korisnik dobije novi hardver i nije toliko neobično budući da proizvođači nekad znaju imati zalihe za ovakve slučajeve. Ali to sad nije bio slučaj. Serijski broj otkriva godinu proizvodnje i novu seriju iz 2021.

Nvidia je ranije ove godine već vraćala GTX 1050 Ti i RTX 2060. Povratak GTX 1080 Ti i ne bi bio toliko lud. Nvidia je možda pronašla dodatan proizvodni kapacitet za prahistorijski 16 nanometarski proizvodni proces, a uslijed globalne nestašice ruda dodatan plus može biti nedostatak tensor jezgri koje su uvedene tek s RTX serijom.

Za igranje u 1440p odličan hardver i najbolje od svega – za pristojnu cijenu usred globalne nestašice sasvim solidan izbor. unatoč 4 godine starosti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano