Vijesti

Nvidia je predstavila G-SYNC od čak 360Hz; ovo su prvi podržani monitori

Ranije ove godine Nvidia je najavila novu generaciju G-Synca koji će na posebnim monitorima podržavati osvježavanje do 360Hz. Dakle, bez screen tearinga i ghostiga prikazivat će se isto toliko frameovau u sekundi s minimalnim odzivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, to će biti moguće možda tek s novim RTX 30 grafičkim karticama u 1080p rezoluciji, a bit je igrati kompetitivne esport igre s nevjerojatno glatim FPS-om. To su igre poput Valoranta, Fortnitea, R6 Siegea i drugih, a kod takvog broja sličica u sekundi bottlneck više nisu ni konfiguracija ni monitor, već odaziv miša. Tu u pomoć stiže Reflex Latency Analyzer integriran u podržane monitore.

Miš ćemo USB-om spojiti u slot monitora direktno povezanim s Reflex Latency Analyzer čipom, a koji bi trebao savršeno precizno mjeriti odziv periferije i naše reakcije, koje zatim možemo analizirati i prilagoditi svoju igru. Dakle, radi se o milisekundama, ali o milisekundama koje život znače. Posebno ako se aktivno natječete u kompetitivnim igrama.

Dakle, Nvidia će novom tehnologijom još više produbiti jaz između ozbiljnijih i ležernijih igrača, stoga će developeri u narednim godinama, kako bi minimizirali frustracije, trebati ulagati još više truda u kvalitetu spajanja igrača, te možda uzimati u obzir kvalitetu hardvera i periferije sudionika.

Stižu prvi G-Sync 360 monitori

MSI’s Oculux NXG253R je prvi najavljeni G-SYNC 360 monitor kojem je već obznanjena cijena od 799 dolara. Dakle, 100 dolara više od RTX 3080 grafičke kartice.

MSI-ov monitor stiže tek u studenom, a svoje monitore su najavili još Acer i Asus, ali nijedan od njih nije ponudio više detalja. Osim već spomenute podrške za G-Sync 360Hz. Međutim, svi oni dolazit će u verzijama s 24 ili 25 inča, a očekujte sličnu cijenu MSI Oculuxu.

Povezano