Vijesti

Nvidia nije uspjela kupiti ARM za 40 milijardi, slijede otpuštanja

Krajem ljeta 2020. Nvidia je dogovorila akviziciju ARM-a za 40 milijardi dolara. Radi se o tvrtki koja razvija procesore za mobilne uređaje, a koja ima u planu probiti se i na tržište desktop računala i servera. Spajanje je propalo zbog “nepremostivih pravnih poteškoća”, a deblji kraj je izvukao ARM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nvidia nije uspjela u svojem naumu da na velika vrata uđe na tržište procesora, što je ujedno izazvalo poteškoće i u ARM-u čije vodstvo se sada pronašlo u krizi upravljanja. Kako javlja Bloomberg, ARM se sada priprema za izlazak na burzu, a u sklopu nastojanja da obuzda potrošnju fokusirat će se na manji broj projekata, što predstavlja i neminovna otpuštanja.

Planira se otpuštanje 12% do 15% zaposlenika u SAD-u i Velikoj Britaniji, poručio je izvršni direktor Rene Haas u internom emailu. Očekuje se otpuštanje oko tisuću zaposlenika, a otpuštanje će ujedno biti i jedan od prvih poteza novoizabranog direktora.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano