Vijesti

Nvidia po vrijednosti prestigla veliki Amazon

Nekadašnji (samo) gaming gigant Nvidia svoj veliki boom napravila je s rastom crypto tržišta, a u posljednje vrijeme na krilima AI (r)evolucije uzdiže se u još veće visine, na što ukazuje vrijednost dionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Bloomberg, Nvidija je jučer prvi put nakon 20 godina prestigla Amazon s ukupnom vrijednošću od 1,78 bilijuna dolara. Doduše, trajalo je samo kratko, Amazon je dan na burzi završio s milijardom vrijednosti više, ali trend je prilično indikativan.

ANvidia trenutno “jaše” na valu investicija u AI, kažu analitičari, dok je Amazonov rast nešto zdraviji. Naime, prihodi i profiti ove dvije kompanije još uvijek su neusporedivi, Amazon je tu desetak puta uspješniji, međutim, ovdje dvoboj dva bilijunaša uopće nije predmet rasprave, koliko je poanta da je Nvidia učvrstila poziciju jedne od najvećih kompanija na svijetu.

Samo u prvih 40-ak dana ove godine Nvidia dodaje 600 milijardi dolara vrijednosti, više nego u posljednjih sedam mjeseci u 2023. Microsoft je ove godine prestigao Apple, Saudijski ulagački fond je na trećoj poziciji, Google (Alphabet) je četvrti, a Amazon i Nvidia izmjenjuju se na petoj i šestoj poziciji ispred Mete.

U kontekstu gaminga, iduća velika stvar ove godine za Nvidiu je lansiranje novog Switcha. Nintendo, podsjetimo, još uvijek nije službeno najavio svoju konzolu nove generacije, ali analitičari kažu da će otkrivanje uslijediti do proljeća, a Nvidia je zadužena za čipove, što će zasigurno jako dobro utjecati na ukupno poslovanje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano