Vijesti

Objašnjeno je kako će funkcionirati Creative Team, eFootballov besplatni pandan Ultimate Teamu

“Izgradite svoj deam team i suočite ga s timovima igrača diljem svijeta”, stoji na službenim stranicama eFootballa gdje objašnjavaju tzv. Creative Team, mode koji će zamijeniti myClub iz PES-a i konkurirati FIFA-inom Ultimate Teamu kasnije ove jeseni. Podsjećamo, eFootball će ove godine potpuno zamijeniti kultni PES kao nova i F2P nogometna simulacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kartice s igračima vraćaju se i u ovom modeu, a podijeljene su na 4 razine:

  • Standard – standardne kartice igrača s ocjenama koje su određene na početku sezone
  • Trending – igrači koji su se posebno istaknuli na nekoj utakmici, najbolji igrači kola čije ocjene će reflektirati performanse tog tjedna
  • Featured – posebno izabrani igrači koji se konstantno dokazuju dobrim igrama kroz sezonu, stižu s poboljšanim ocjenama
  • Legendary – nogometne legende koje u igru stižu s atributima iz njihovih najboljih sezona
Čini nam se da se i sam Konami pogubio u ovom džumbusu.

S iznimkom kod Trending igrača, Standard, Featured i Legendary igračima igranjem ćemo moći razvijati sposobnosti. Konami objašnjava da ćemo moći “trenirati” atribute koje želimo, pa s vremenom standardni igrač može dostići razinu Trending igrača, a možda je i premašiti. Tko kaže da Rebić ne može biti ubojita špica, Vrsaljko učinkoviti lijevi bek, a Granit Xhaka igrač koji ipak može povezati dva dodavanja?

Kako do igrača?

Kako do kartica? Kao i sve drugo, Konami je i ovaj aspekt igranja objasnio očajno loše na službenoj stranici. Pokušat ćemo sažeti što je točnije moguće.

Postoje dvije vrste ugovora koji se osvajaju igranjem. Ugovori obje vrste mogu se nabaviti standardnim igranjem i pobjedama

  • Nominated Contract – omogućuje kupnju bilo kojeg igrača kojeg želite, a ujedno su i jedini način za angažirati Trending igrača.
  • Chance Deal – omogućuje kupnju random igrača s ponuđene liste

Kako će funkcionirati mikrotransakcije?

Postoje tri valute:

  • eFootball Coins – mikrotransakcija koju se plaća pravim novcem. Mogu se kupovati igrači (po random izboru, uz iznimku Trending igrača) i određeni itemi poput Advantage Match Passa s kojim se dobiva više toga po utakmici (uključujući i ugovore)
  • GP – bodovi koji se osvajaju igranjem Creative Teama. Mogu se kupovati Nominated Contractsi za kupnju Standard i Trending igrača
  • eFootball Points – valuta koja se osvaja igranjem svih modeova, a koju se može trošiti i u Creative Teamu za kupnju Featured i Legendary igrača

U prijevodu, oni koji žele uložiti pravi novac brže će graditi momčad. Koliko će konkurentni biti igrači koji ne žele plaćati ovisi o iznosima in-game valuta potrebnim za kupnju kartica određenog ranga. Najbitnije od svega, za razliku od Ultimate Teama, u teoriji će se moći kupiti najbolji igrači svijeta i to direktno bez random odabira.

Kako se igra?

S vlastitim timovima igrate protiv drugih igrača iz iste lige. Svi kreću od nule i napreduju do najviše lige, a sezona traje 10 utakmica. Nakon odigravanja sezone dobit ćete nagrade ovisno o uspjesima i plasmanu.

Svakodnevnim igranjem i ostvarivanjem ciljeva možete dobiti nagrade i kroz tzv. Match Pass koje variraju od valuta, do igrača i ugovora.

I to je manje-više to. Još jednom moramo kritizirati način na koji Konami radi tranziciju na eFootball. Stranice su im kaotične, objašnjenja konfuzna, traileri loši i zaista nije lako protumačiti što sve, kada i na koji način ćemo igrati.

Što je s aukcijama? Hoće li igrači moći međusobno razmjenjivati kartice? Kakve će biti vrijednosti igrača? Koji igrači iz kojih liga će biti dostupni? Sve su to pitanja na koja ćemo, čini nam se, odgovor dobiti tek po izlasku ovog modea kasnije ove jeseni.

Što je sve (ne)jasno?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano