Vijesti

Od sutra PS5 igre možete prebaciti na USB zahvaljujući prvoj velikoj nadogradnji sistema

Prva baš velika nadogradnja operativnog sustava PS5 donosi hrpu novih mogućnosti. Čekali smo je 5 mjeseci, a ovo su sve novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremanje PS5 igara na eksterne diskove

Baš kao što se to moglo raditi na PS4, ali i na PS5 s PS4 igrama, od sutra sve PS5 igre možete spremati i na vanjske diskove. Bila to obična USB memorija ili hard disk velikog kapaciteta, PS5 igre možete kopirati s konzole na vanjsku memoriju i obrnuto.

Prebacite PS5 igru na USB i uštedite prostor na konzoli.

Ali samo kopirati za neku kasniju upotrebu kako biste uštedjeli prostor na konzoli. PS5 igre se ne mogu igrati s vanjske memorije. Morat ćete je kopirati natrag na PS5 kako biste je igrali. Eksterne memorije još uvijek su prespore kako bi se s njih mogle učitavati PS5 igre i proći će još nekoliko godina prije nego li dobijemo M.2 vanjske diskove zadovoljavajuće brzine.

Game Base meni unutar Control Centre unaprijeđen je kako bi se brže prebacivali s liste prijatelja na party i obrnuto. Za svaki party posebno od sad se mogu isključiti notifikacije, a unaprijeđeno je i manevriranje ekipom unutar njega. Svakog člana sada možete utišati ili poglasniti.

Za sve vas koji uživate u Warzoneu od sutra možete uključiti automatske nadogradnje igara. Ako se developeri odluče na to (a ne znamo zašto nebi), nadogradnje za njihove igre preuzimat će se automatski. Kao i na PS4, ako je konzola u rest modu sama će početi skidati update za igre.

Bolja upravljivost konzole s PS App

Osim što se od nedavno može uključiti opcija da vam aplikacija javi kada prijatelj dođe online, u narednim tjednima Sony će omogućiti dublje povezivanje s PS5 konzolom. Iz aplikacije ćemo moći ulaziti u online mečeve, brisati igre, prebacivati ih na USB memoriju ili ih updateati…

Share Play od sutra je dostupan između PS5 i PS4 igrača također.

Za kraj još jedna fina stvar. Share Play sada radi i između generacija. PS4 igrači će moći isprobati PS5 igre prijatelja koji posjeduju tu konzolu, ali i obrnuto.

Kako vam se sviđa prva velika nadogradnja za PS5?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano