Vijesti

Od sada se Fortnite može igrati besplatno iz Xbox Clouda, uskoro i druge F2P igre

Sjajan potez napravili su Epic Games i Microsoft kako bi zaobišli Appleove restrikcije te ujedno demonstrirali budućnost igranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fortnite, kojeg je Apple zabranio na iOS uređajima jer Epic odbija plaćati po njima previsoke provizije, sada će moći igrati apsolutno svi na svim uređajima, bez obzira na hardverske mogućnosti. Igrači mogu streamati Fortnite s telefona, tableta ili računala potpuno besplatno, bez pretplate na Xbox Game Pass.

Dakle, ako želite igrati Fortnite potrebni su vam samo Microsoftov račun i neki Android, iOS uređaj ili PC. Bez instalacija, pretplata i posebnih instalacija. Ulogirate se na Xbox.com/play i igrate. Međutim, postoji jedna bitna restrikcija za korisnike s ovih prostora. Naime, Xbox Cloud još uvijek ne podržava korištenje iz Hrvatske i okolnih zemalja.

Microsoft na svojim stranicama navodi kako je ovo tek početak. Strategija za budućnost je dovođenje ostalih popularnih F2P naslova čije igranje će besplatno ponuditi iz clouda. “Želimo omogućiti igranje svim 3 milijarde igrača diljem svijeta”, još jednom poručio je Microsoft. A ovo je svakako veliki i bitan korak u tom smjeru. Revolucija.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano