Vijesti

Od sada se mogu igrati PS2 igre na Xbox Series S

Čini se kako nije bilo potrebno dugo vremena da retro manijaci od nove generacije Xbox konzola naprave mašineriju za emuliranje igara prijašnjih konzola. Sve je to moguće zhvaljujući tome što Xbox Series S dopušta ulaz u developer mode te pokretanje UWP, odnosno Universal Windows Platform aplikacija među kojima je i aplikacija RetroArch za emuliranje igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostaloga, to omogućuje igranje određenih PS2 igara na novom Xboxu. Da je netko spominjao prije XY godina da ćemo emulirati PS2 igre na Boxu, uputili bi ste ga u odgovarajuću ustanovu za duševno uznemirene osobe, ali ovih dana – to je moguće! Dakako, emulacija nije savršena pa poneke igre imaju tehničke probleme što se može vidjeti i na videu ispod:

Mnogi već sad sprdaju Sony kako PS5 nema backwards compatibility za PS2 igre dok je Microsoft tu politiku shvatio predoslovno i “počeo emulirati sve i svašta”. Što više, neke igre bolje izgledaju kao emulacije na Boxu nego kao što su izgledale kao HD remasteri na PS3 odnosno X360. Što reći na to? Kako je krenulo, Xbox Series S bi mogao postati ultimativna emulacijska mašinerija.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano