Vijesti

Otkriven je Far Cry 6: Izlazi na jesen, igramo kao muško i(li) žensko, otok, veliki grad, konji, jetpackovi, maženje krokodila…

Tko se nije upoznao s Far Cry 6 u jednom od brojnih videa koji su procurili na internet posljednja 24 sata to je mogao napraviti na netom završenom streamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak je donio još jednom maestralnu izvedbu Giancarla Esposita u ulozi diktatora Antona Castilla. Izgleda da će čovjek fantastičnom izvedbom obilježiti čitavu igru, ali u jednakoj mjeri to će sigurno učiniti i raznovrstan gameplay koji je, izgleda, nikad raznovrsniji.

Far Cry je u svojem šestom nastavku odabrao put Assassin’s Creed serijala i nastavio put prethodnika, pa će tako po drugi put u serijalu ponuditi igranje kao muško ili žensko. Dani Rojas je unisex ime koje dijeli oba spola, a u njegovoj (da nam je lakše oslovljavat ćemo ga u muškom rodu) ulozi povest ćemo pokret otpora, okupiti gerile i pokušati svrgnuti diktatora otočne države Yare – najveće lokacije dosad u serijalu.

Široke promjene koje će trebati poloviti

Gameplay izgleda poznato. Princip je isti još od trojke, novost će biti mogućnost jahanja konja, jetpackovi, rakete, a u kontekstu serijala zanimljivo izgledaju i urbana područja u kakvima se dosad nismo naigrali. Ulice glavnog grada nude nešto vertikalniji gameplay, ostavljaju prostora za gerilske zasjede s krovova, ali čini se i kao zanimljiv poligon za stealth igranje.

Kada smo kod stealtha, spomenimo i neke od mogućnosti poput skrivanja oružja i prolaženja barikada, a kod takvog načina igranja može vam pomoći i maleno štene Churrizo koje će ometati stražare. A tu je i frendić krokodil za kojeg nismo sigurni je li sprdačina ili pravi pravcati kompanjon.

Prvi previewovi velikih medija kažu da oružja i oprema nikad nisu bili raznovrsniji, a čak je izmijenjen i sistem outpostova koji je isti još od Far Cry 3.

Skoro 5-minutni gameplay trailer pogledajte iznad, a o Far Cry 6 ćemo doznati još toga narednih dana i mjeseci uoči izlaska na svim aktualnim platformama 7. 10. ove godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano