Vijesti

Otkriven je Meta Quest Pro. 4 puta je skuplji od prethodnika i podržava Game Pass

Nakon mjeseci špekuliranja konačno je predstavljen Meta Quest Pro, kako tvrde kreatori dosad najnapredniji headset za prikaz virtualne stvarnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je vrhunski VR uređaj za entuzijaste, prosumere, vrstu ljudi koji žele obaviti posao”, ukratko je izvršni direktor Mete Mark Zuckenberg sumirao Quest Pro, VR uređaj nove, najviše kategorije i cijene od čak 1800 eura. Četiri puta više od Questa 2.

Inženjeri iz Mete, bivšeg Facebooka, navode kako je novi Meta Quest najbolje poboljšanje ostvario na polju prikaza slike. Korištena je optička tehnologija nove generacije koja omogućuje 37% veću gustoću piksela i 1.3 puta veći raspon boja.

Meta Quest Pro sposoban je pratiti izraze lica u stvarnom vremenu, pa će, primjerice, vaš avatar u Metaverseu kompletno oponašati vaše pokrete, od treptanja, do podizanja obrve i smijanja. Da sve pokrete prati s 10 naprednih senzora te samostalno izvodi igre i aplikacije, u novi headset Meta je upakirala Snapdragon XR2-Plus procesor s 12 GB RAM-a i 256 GB memorije.

Ovako Game Pass izgleda u VR-u.

Teži za oko 200 grama od Questa 2, Meta tvrdi kako će zahvaljujući boljoj ergonomiji Quest Pro bolje ležati na glavi, a sve to će popratiti i novi Touch kontroleri koji umjesto LED prstenova za praćenje koriste kameru. Kada maknete kontrolere izvan vidokruga headseta i njegovih kamera, oni više neće gubiti praćenje i što se toga tiče sada funkcioniraju samostalno. Novost kod kontrolera je to da sada imaju internu bateriju, što će pratiti u paketu priloženi stalak za punjenje njih i headseta.

Sve te nove i napredne mogućnosti popratit će podrška Microsofta, s kojim je Meta sklopila dogovor za distribuciju Game Pass pretplate. Igrači će moći povezati Xbox kontroler s naočalama, a zatim pokretati igre iz Xbox Clouda. One će se na headsetu izvoditi na 2D virtualnom zaslonu, a zasad nisu najavljene nativne VR igre za Game Pass.

Povezano