Vijesti

Otkriveni su detalji o Bungievom extraction shooteru Marathon

Bungie je prošlog mjeseca na PlayStation Showcaseu iznenadio najavom povratka Marathona, njegove igre iz 90-ih. Marathon se 30 godina poslije vraća kao PvP Extraction pucačina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok CGI trailer nije otkrio previše o igri, više saznaje uvijek pouzdani Tom Henderson na Insider Gamingu. I dok se Marathon igra u timovima s do 3 igrača, Henderson saznaje kako će se moći igrati i solo ili u paru, ali izazov je tim veći, jer ne postoje zasebni modovi osim jednog jedinog – onog koji podržava timove s do tri igrača.

Ono što bi moglo nervirati je sistem kisika. Količina kisika bit će ograničena te ako želite dulje ostati na mapi, morat ćete tražiti nove spremnike kisika. Pritom kisik otvara i taktički gameplay, budući da ćete drugim igračima moći probiti spremnik i tako ubrzati njegovo pražnjenje. Brojni će zato poželjeti kombinirati perkove na način da se kisik slabije troši, a tu su i abilityji poput boljeg gledanja u mraku, označavanja protivnika i slično.

Bungie, navodno, Marathon dizajnira kao ultimativni live service naslov. Zato želi minimalna vremena učitavanja, a mapa (ili mape) će biti puna detalja koji će se s vremena ažurirati i nadograđivati kako bi igra ostala svježa.

Marathon će se igrati po sad već standardnoj gameplay petlji za Extraction naslove. Odabrat ćete misiju, opremu, spustiti na mapu, pokušati priskrbiti što više plijena i izvući se s mape. Ako ne uspijete, odnosno, ako vas eliminiraju drugi igrači, ostajete bez čitavog loota i XP-a. Igra izlazi za PC, PS5 i XSX/S, a zasad nema konkretnog datuma.

Igra

Povezano