VijestiZanimljivosti

Ovaj čovjek ugurao je PS5 u manje kućište, zadržao funkcionalnost i pokazao da se može

Poput svako drugog odvažnog dizajna koje odstupa iz zadanih normi, tako je i PS5 podijelio igrače i javnost. Neki obožavaju njegov izgled, a nekima baš i ne leži. Prije bilo kakve diskusije prvo treba ustanoviti hoćete li ga držati u vodoravnom ili okomitom položaju. Subjektivno gledano, okomito postavljeni PS5 je prekrasan, a u vodoravnom položaju ga ne mogu ni pogledati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnog stava je i Youtuber Matt s kanala DIY Perks koji se specijalizirao za preradu i prenamjenu tehnike, a ovaj put odlučio je poraditi na PS5. Želio je ugurati sve njegove dijelove u nekonvencionalno i kompaktnije kućište, a pritom zadržati funkcionalnost.

Je li to uopće moguće? Pa… Matt je (donekle) dokazao da jest. Bočne stranice napravio je od drva, a gornju i donju stranicu od karbonskih ploča. Zadržao je sličan dizajn unutarnjih komponenti koje omogućuju kvalitetno strujanje zraka (što je izrazito bitno kod dizajna s jednim velikim ventilatorom), ali je iskoristio manju površinu.

Mnogima se neće svidjeti retro izgled, ali to i nije toliko bitno bitno. Matt tvrdi da se njegov redizajnirani PS5 ponaša slično poput originala. Nije bučniji i postiže slične temperature, a sve u nekih 15-ak% manjem kućištu koje izgleda bolje položeno.

Mi bismo ipak voljeli vidjeti neke konkretne rezultate testiranja, prvenstveno topline, ali radi se o čovjeku koji se dokazao s raznim drugim preradama, poput Appleovih Macova, telefona u laptop, bežičnih televizora i drugih…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano