Vijesti

Ovako možete dijeliti kupljene PS5 digitalne igre s članovima obitelji

Ako vaš član obitelji, sin, kćer, žena, brat, sestra ili baka imaju još jedan PlayStation 5, zašto biste istu igru kupili dva puta? To od vas ne traži ni Sony, stoga je na PS5 ponudio još lakši i jednostavniji način kako dijeliti igre s članovima obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok smo na PlayStationu 4 mogli bez problema dijeliti digitalne igre s članovima obitelji, taj proces je često bio zbunjujući i bez pravih informacija iz Sonyja. Drago nam je potvrditi kako je Sony olakšao dijeljenje igara na PlayStationu 5.

U postavkama vlastitog računa možete uključiti opciju naziva Console Sharing and Offline Play koja će omogućiti igranje kupljenih igara svim drugim korisnicima na istoj konzoli.

Kako uključiti Console Sharing and Offline Play?

  1. Settings
  2. Users and Accounts
  3. Other
  4. Console Sharing and Offline Play
  5. Enable

Moguće je imati aktiviranu samo jednu konzolu po računu, međutim, otvara se način na koji dva člana obitelji mogu međusobno dijeliti igre i igrati ih s vlastitih računa.

Uzmimo za primjer dva brata, Marka i Krešu. Marko i Krešo imaju svaki svoj PlayStation 5. Marko može igrati igre koje je kupio Krešo, a Krešo može igrati igre koje je kupio Marko.

Kako dijeliti kupljene igre između dvije PlayStation 5 konzole?

  1. Marko će se ulogirati na Krešinoj PS5 konzoli i omogućit će Console Sharing and Offline Play
  2. Krešo će se ulogirati na Markovoj PS5 konzoli i omogućit će Console Sharing and Offline Play

Marko se sada na svojoj PS5 konzoli može ulogirati u svoj profil i igrati sve svoje igre i igre kupljene na Krešovom računu.

Krešo se sada na svojoj PS5 konzoli može ulogirati u svoj profil i igrati sve svoje igre i igre kupljene na Markovom računu.

U teoriji i s ovakvim postavkama računa, braća Marko i Krešo mogu podijeliti trošak kupnje igre na pola, te je igrati istovremeno svaki sa svojeg računa. Ako vam ni dalje nije jasno, grafički smo to prikazali u videu na našem Youtube kanalu.

Međutim, postoji jedna sitna caka. Kako bi sistem funkcionirao, morate biti povezani na internet. Budući da je Marko postavio Krešinu konzolu kao onu na kojoj se može igrati offline, ako Marko ostane bez interneta moći će igrati samo Krešine igre, budući da je Krešo na Markovoj konzoli omogućio Console Sharing and Offline Play.

Na što pripaziti?

I dok je Sony omogućio jednostavno dijeljenje igara između dvije konzole, budući da je namjera opcije pružiti više izbora obiteljima i umanjiti financijski udar na novčanike, Sonyju ipak nije drago da taj sustav zloupotrebljavate. Iako ovaj način dijeljenja igara u teoriji možete koristiti i s prijateljima, to ne preporučamo. Nije moralno i nije u skladu s Uvjetima korištenja, ali ako je suditi prema iskustvu s PS4 i PS3, Sony vas neće kazniti.

Povezano