Vijesti

Ovisnik potrošio 25 tisuća kuna na FIFA Ultimate Team, ali EA i dalje tvrdi da se ne radi o kockanju

Stranice i stranice teksta na FFA smo ispisali o FIFA serijalu i Ultimate Team modeu čiji su “paketići” po svakoj logičnoj definiciji kockanje, međutim, parlamenti diljem svijeta iz nekog razloga već godinama odgađaju ozbiljnije regulirati tržište. Dok Electronic Arts, 2K i druge slične kompanije zadovoljno trljaju rukama te usput podižu cijene svojih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U medijski mainstream sada je završio još jedan slučaj slučaj mladog gamera koji je kroz nekoliko godina potrošio čitavu ušteđevinu svojih roditelja namijenjenu za daljnje školovanje.

Kupovanje paketića s nasumičnim dobicima je kockanje, ali ne slažu se svi

Danas 21-godišnji Jonathan Peniket za BBC ispričao je kako je sa 17 godina potrošio 25 tisuća kuna na Ultimate Team paketiće. Toj 2017. godini prethodile su godine i godine ulaganja džeparca u Ultimate Team. 100-ak kuna po 100-ak kuna. Ništa strašno, a roditelji nisu znali. Međutim, 2017. roditelji rade kobnu pogrešku, Peniket dobiva pristup štednji i narednih mjeseci uslijed raznih životnih problema (bolest člana obitelji) izlaz iz depresije tražio je na internetu. Potrošio je 3000 funti na nasumične igrače koji iskaču iz paketića, nije dobio ništa odveć posebno, čitava ušteđevina je potrošena, a obiteljski odnosi su narušeni.

Peniket je za BBC odlučio podijeliti svoju priču uslijed aktualnih zbivanja u Britaniji gdje je Gornji dom britanskog parlamenta zaključio kako se kupovina paketića s nasumičnim dobicima poput onih u FIFA Ultimate Teamu pod hitno trebaju svrstati pod zakon o kockanju.

Ultimate Team bliži se godišnjoj zaradi od 2 milijarde

Što bi regulacija Ultimate Teama značila za FIFA-u? Konkretno, FIFA bi, ako bi EA odlučio zadržati sadašnji model poslovanja, postala igra za starije od 18 godina, što bi značajno utjecalo na prodaju. U 2019. godini Electronic Arts je samo u Ultimate Team modeu uprihodovao nevjerojatnih 1.37 milijardi dolara. Stoga je sasvim jasno zašto se već godinama iz Electronic Artsa prave glupi na svaku indikaciju o kockanju. Moral tu ne postoji, a s ovom odvratnom praksom Electronic Arts će prestati isključivo kad im to nametnu regulatorna tijela.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano