Vijesti

Ovo je prva 8K igra na PS5, ali konzola još uvijek ne podržava tu rezoluciju

Iako gornji desni kut ambalaže PlayStation 5 konzole krasi zlatni 8K logo, baš poput VRR-a tako ni 8K rezolucija još uvijek nije omogućena kao output. Sony je obećao omogućiti oboje softverskim putem, međutim, 11 mjeseci poslije još uvijek nema naznake kad će se to dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, prva igra koja se nativno izvodi u 8K rezoluciji već je tu. Radi se o akcijskoj avanturi s puzzle elementima The Touryst, a na PlayStation konzolama izdana je još prošle jeseni. Kada pogledate gameplay bit će vam jasnije kako se ovaj naslov izvodi u 8K i 60 FPS-a, ali svejedno, radi se o impresivnom postignuću.

Developer Shin’en za Digital Foundry potvrdio je kako za izvođenje The Tourysta nisu korištene nikakve super-sampling tehnike. Shin’en je ponosan na činjenicu kako se radi o prvoj PS5 igri koja se nativno izvodi u 8K, međutim, budući da 8K izlaz još uvijek nije u funkciji, igra je downsamplirana na 4K. Rezultat toga izgleda jako dobro, slika je oštra, detalji su postojani, a ni igra nije loša, dapače, oni koji su igrali The Touryst rekli su nam da se radi o zabavnom naslovu što potvrđuje i prosjek ocjena od 84 na Metacriticu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano