Vijesti

Ovo je prva 8K igra na PS5, ali konzola još uvijek ne podržava tu rezoluciju

Iako gornji desni kut ambalaže PlayStation 5 konzole krasi zlatni 8K logo, baš poput VRR-a tako ni 8K rezolucija još uvijek nije omogućena kao output. Sony je obećao omogućiti oboje softverskim putem, međutim, 11 mjeseci poslije još uvijek nema naznake kad će se to dogoditi.

U međuvremenu, prva igra koja se nativno izvodi u 8K rezoluciji već je tu. Radi se o akcijskoj avanturi s puzzle elementima The Touryst, a na PlayStation konzolama izdana je još prošle jeseni. Kada pogledate gameplay bit će vam jasnije kako se ovaj naslov izvodi u 8K i 60 FPS-a, ali svejedno, radi se o impresivnom postignuću.

Developer Shin’en za Digital Foundry potvrdio je kako za izvođenje The Tourysta nisu korištene nikakve super-sampling tehnike. Shin’en je ponosan na činjenicu kako se radi o prvoj PS5 igri koja se nativno izvodi u 8K, međutim, budući da 8K izlaz još uvijek nije u funkciji, igra je downsamplirana na 4K. Rezultat toga izgleda jako dobro, slika je oštra, detalji su postojani, a ni igra nije loša, dapače, oni koji su igrali The Touryst rekli su nam da se radi o zabavnom naslovu što potvrđuje i prosjek ocjena od 84 na Metacriticu.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close