Vijesti

Ovo su prve impresije nakon igranja s PlayStation 5 kontrolerom

Stigao je i taj dan kada smo po prvi put vidjeli DualSense kontroler u nečijim rukama. Samo što ga praktički nismo vidjeli. Geoof Keighley je igrao novu Astro Bot igru, a kontroler je većinu vremena bio izvan kadra. Ali zato smo dobili prve impresije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima DualSense je nešto teži od prethodnika, međutim, težište je bolje raspoređeno i prema njegovoj procjeni dodatna težina se praktički ni ne osjeti. Obujmom je DualSense nešto veći od DualShock 4 kontrolera. Goeffu ne smeta. Hoće li nama?

Koliko smo uspjeli vidjeti u onih par kadrova dok je bio uključen, DualSense svijetli samo oko touchpada, dok prozirne tipke, izgleda, ispod nemaju LED osvjetljenje kao što se to nagađalo. I da… Riješena je najveća misterija PS5 kontrolera. Ne. DualSense nema ništa posebno na pozadini. Dakle, straga ne postoje dodatne tipke.

“Osjeti se svaka površina, vjetar, snijeg…”

Tokom samog igranja Astro Bota (koji će biti besplatan i igrat će se nekoliko sati) Keighley je najviše bio impresioniran haptičkom vibracijom, posebice kako se na jednom nivou osjete čestice pijeska, a na drugom snijeg pod nogama, ali to se, nažalost, ne može dočarati preko slike i zvuka.

Pritisak zraka kroz tunel se osjeti na kontroleru. Nažalost, ne možemo si ni približno dočarati tu tehnologiju.

Sama igra izgleda zabavno i sigurno ćete je željeti odigrati. Tokom nekoliko sati trajanja Astro Bot će demonstrirati sve mogućnosti konzole i to će zasigurno biti jedno fantastično hands on iskustvo, međutim, kao što smo i napisali, teško je to dočarati kroz ovaj format.

Na kraju videa Geoff je popričao s PlayStationovim šefom marketinga Eric Lampelom koji nije rekao ništa novo što dosad nismo znali o konzoli i kontroleru. Potvrdio je još jednom tezu koja će se očito sukobljavati s Microsoftovim pristupom – Sony s PlayStationom će se kompletno posvetiti novoj generaciji konzola te će njegovi studiji isporučivati igre koje ni u teroiji, neovisno o grafici, se neće moći igrati na PlayStationu 4.

Video kreće na 14:30

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano