Vijesti

Ovo su za sada najtočnije next-gen informacije koje smo saznali; PS5 i Xbox Two dolaze 2020. godine i jače su od 10.7 teraflopsa

Zašto su ovo dosad najtočnije informacije, a ne samo glasine? Zato što nam je ove vijesti putem ResetEra foruma otkrio Kotaku urednik Jason Schreier koji je već godinama poznat po tome da ima točne i detaljne informacije o tome što se događa u gaming industriji i njegove riječi budu 99,99% točne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa od ove godine...

Iskreno, ja sam se osobno nadao da će PlayStation 5 i Xbox Two doći krajem ove godine, ali od toga izgleda ništa. Prema njegovim riječima, konzole dolaze iduće godine, a točno je da Microsoft planira više verzija konzola o čemu smo već nekoliko puta pisali. Microsoft će očito od prvog dana ponuditi igračima izbor između jače i slabije konzole. Više o tome imate u vijesti ispod.

Stadia u prašini?

Znate da se Google pohvalio snagom Stadia jedinica koje će zaista biti zvijeri od 10.7 teraflopsa što je i više nego duplo od trenutnih konzola.

Prema njegovim saznanjima i Microsoft i PlayStation planiraju još jače zvijeri što bi trebalo značiti da ćemo ipak dobiti značajniji generacijski skok u odnosu na sadašnje konzole.

Kad će onda PlayStation izbaciti sve ekskluzive?

Zapravo je samo pitanje datuma izlaska PlayStation 5 konzole. Ako PlayStation 5 izlazi u prvom kvartalu 2020. godine, velika je šansa da ćemo The Last of Us Part II i Ghost of Tsushima vidjeti do kraja godine i to tamo listopad/studeni, a recimo Death Stranding početkom 2020. godine.

Sumnjam da će PlayStation ići izbaciti sve ogromne hitove u samo 2 mjeseca. Ako će PlayStation 5 doći kasnije tijekom 2020. godine onda će PlayStation morat razvući ove ekskluzive sve do dolaska nasljednika. Sigurno PlayStation neće sada najaviti velike “AAA” naslove za PlayStation 4 kad većina njegovih studija radi na PS5 igrama.

Jedva čekamo E3, baš jedva čekamo. Google je otkrio svoje karte i njegova next-gen vizija stiže ove godine. Microsoft će svoje karte otkriti na E3-u, a i Sony će sasvim sigurno održati konferenciju ove godine. I to će se sve dogoditi za 2-3 mjeseca.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano