Vijesti

Palworld izgubio 97% igrača na Steamu

Kao što je to nekoć bio slučaj sa Starfieldom o čemu smo ovdje, sada je stigao na red Palworld. Početna euforija je splasnula, balon se ispuhao i ovaj veliki hit sada broji najmanje igrača od izlaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točnije, od vrhunca od 2,1 milijuna istovremeno aktivnih igrača, koliko ih je ovaj globalni hit brojao početkom veljače, Palworld dva mjeseca kasnije bilježi čak 97% igrača manje. Vrhunac kakav je postigao promatramo kao anomaliju, stoga je pad bio i očekivan.

Aktualne brojke na Steamu kreću se od 20 do 60 tisuća istovremeno aktivnih igrača dnevno, što je i dalje puno više nego što broji 99% drugih igara, nešto što bi maleni studio poput Pocketpaira, vjerujemo, potpisao bez razmišljanja uoči izlaska igre.

Ono što je najbitnije, studio ne namjerava napustiti projekt. Objavili su roadmap, prvo će se posvetiti problemima, bugovima i tehničkim poboljšanjima, a potom i novom sadržaju kao što su PvP, Raid bossevi, Pal Arena, Steam-Xbox crossplay i još mnogo toga.

S obzirom na prodaju od 15-ak milijuna primjeraka i snažne pokazatelje na Game Passu, zarada je daleko nadmašila sva očekivanja, kasa je puna i preljeva se, stoga će biti sredstava, a potom u nekoj idućoj ekspanziji opet očekujemo eksploziju broja igrača.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano