Vijesti

Palworld je nova velika hit igra. Po broju igrača u prvom vikendu prestigao Cyberpunk, Elden Ring, Baldur’s Gate 3…

Indie naslov Palworld stigao je nekako na mala vrata, a u svojem prvom vikendu s Pokemon formulom uspio je porušiti brojne rekorde gaming industrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palovi su pandan Pokemonima. Možete ih skupljati, razvijati, križati i nadograđivati, a potom koristiti u borbama ili ih poput robova staviti u tvornice ili rudnike da rade dosadne radnje umjesto vas. Mogu saditi i uzgajati hranu, a ako baš želite ili morate, možete ih i pojesti. Primijetite veliku razliku u odnosu na Pokemon kulturu, a do najveće još nismo ni došli – možete ih opremiti vatrenim oružjem.

Dobitna kombinacija

Tako Palworld možete igrati na različite načine. Miroljubivo poput nekog farm sima ili baš grubo koristeći se pristupima opisanim iznad, ali Palworld je u osnovi survival kooperativna igra. Stoga ne čudi golema popularnost. Možda je baš “survival” taj dobitni začin koji je nedostajao nekim drugim sličnim kopijama Pokemona poput Temtema.

I dok Palword zasigurno postiže i jako dobre rezultate kroz Game Pass pretplatu, on je na Steamu prodan u preko 4 milijuna kopija u samo tri dana. U trenutku pisanja ovog teksta s 900 tisuća online igrača najigraniji je na toj platformi ispred uvijek prvog Counter-Strikea, a jako brzo je zasjeo na peto mjesto vječne ljestvice najvećih igara po broju istovremeno aktivnih igrača.

U samo nekoliko dana, Palworld je s 1,3 milijuna istovremeno aktivnih igrača prestigao najbolji rezultat Cyberpunka, Elden Ringa, Hogwarts Legacyja, Baldur’s Gatea 3, Apexa… Istovremeno, sva četiri naslov još uvijek ispred Palworlda su odreda F2P naslovi, pa možemo reći kako se radi o najvećem “premium” ostvarenju svih vremena na Steamu.

Osim iznenadnog priljeva novca koji će im osigurati lijepe živote, japanski studio Palworld breme slave osjeća i kroz broj otvorenih ticketa kojih je preko 50 tisuća i samo raste. Tim je, kažu, svjestan bugova i poteškoća s ulazima na servere i rade punom parom na otklanjanju istih.

Igra

Povezano