Vijesti

Pao je dogovor, Ubisoft će upravljati igrama Activision Blizzarda

Kako bi zadovoljio CMA iz Ujedinjenog Kraljevstva, kao posljednju prepreku ka konačnom zaključivanju akvizicije Activision Blizzarda, Microsoft će morati napraviti neke ustupke po pitanju cloud igranja. Na FFA smo ranije prognozirali kako to znači prodaju jednog dijela tog poslovanja, a sada stižu i konkretne informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Microsofta Brad Smith objavio je plan restrukturiranju kompanije koji će cloud prava Activision Blizzard naslova prebaciti Ubisoftu na idućih 15 godina. “Restrukturiramo transakciju kako bismo dobili manji set prava. To uključuje izvršenje ugovora koji prenosi cloud streaming prava sadašnjih i budućih Activision Blizzard igara za računala i konzole Ubisoftu.

Tako će Ubisoft upravljati igrama Activision Blizzarda na drugim cloud servisima narednih 15 godina, a to uključuje i nuđenje istih igara na operativnim sustavima koji nisu Windows, pojašnjava Smith. Ubisoft će zauzvrat Microsoftu jednokratno uplatiti zasad nepoznati iznos te, ako smo dobro shvatili, određeni postotak od svake prodane igre.

Igre Activision Blizzarda na Ubisoft+

Da je dogovor postignut, potvrdio je i sam Ubisoft na društvenim mrežama. “Uzbuđeni smo što možemo objaviti da smo dogovorili igre Activision Blizzarda na Ubisoft+ putem streaminga nakon što Microsoft kupi ti kompaniju”, stoji u objavi. “Također ćemo licencirati iste igre za niz drugih pretplatničkih i cloud servisa.”

Podsjetimo, CMA je blokirala Microsoft na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva još u travnju, međutim, nakon što isto nisu uspjele učiniti kolege iz američkog FTC-a, CMA je pristala na dogovor, ali samo ako Microsoft napravi ustupke koji će ograničiti utjecaj na polju cloud gaminga. Sve kako bi se spriječio potencijalni monopol, a izgleda da je Microsoft sada pronašao riješenje koje će zadovoljiti obje strane.

Zakonom je utvrđen rok do 18. 10. za zaključivanje transakcije, a u ovom trenutku smo dojma kako Microsoftu više ništa ne može stati na put u tom naumu.

Povezano