Vijesti

PlayStation bi mogao izgubiti ekskluzivnost Persona serijala?

Ekskluzive trećih izdavača lagano postaju prošlost te sve više naslova kreće prema multiplatformskim vodama. Persona kao jedna od jačih PlayStation ekskluziva bi mogla biti sljedeći kandidat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Persona serijal je kroz svojih 25 godina postojanja uglavnom bio ekskluzivan za PlayStation konzole. Poneki spin-off bi udlutao na druge platforme, no “glavni” naslovi su uvijek bili isključivo PlayStation igre. Iako nova Persona još nije najavljena niti ima ikakvih glasina o njoj, novi Segin plan poslovanja sugerira da bi Sony mogao izgubiti još jednu ekskluzivu. Također, podpredsjednik Sege Shuji Utsumi je u nedavnom razgovoru za Famitsu izjavio kako je Sega oduševljena rezultatima koje je ostvarila Yakuza: Like a Dragon, ponajviše zbog izlaska na više različitih platformi. Dotaknuo se i Persona serijala, za kojeg smatra da može postići još bolje rezultate izlaskom na više platformi u budućnosti. Naglasio je i bitnost istovremenog izlaska u cijelom svijetu, gdje je dosadašnja praksa bila prvobitni izlazak u Japanu te kraću pauzu do izlaska na zapadu.

Iako se Persona 6 nije direktno spominjala, Segi kao i Atlusu će biti teško ignorirati uspjeh kojeg su ostvarile njihove igre u nedavnom izletu na platforme van PlayStation sustava. Osim Yakuze, dobru prodaju je imao port Persone 4: Golden na PC-u, kao i Persona 5 Strikers spin-off na Nintendo Switchu i PC-u.

Ostaje vidjet što budućnost donosi te hoće li Sega ostaviti neku ekskluzivu za PlayStation ili će se u potpunosti prebaciti u multiplatformske vode.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano