Vijesti

Phil Spencer dobit će nagradu za životno djelo

Neki će ga nazivati grobarom gaming industrije, a neki herojem. Ali činjenica je da će šef Xboxa dobiti uglednu D.I.C.E nagradu za životno djelo Američke akademije interaktivnih umjetnosti i znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phil Spencer, koji je na čelu Xboxa od 2014., uspio je napraviti totalni zaokret od prethodnog vodstva kompanije. Ono je lošim odlukama gotovo stjeralo brand pod zemlju i netko drugi vjerojatno se nebi toliko dobro snašao na toj poziciji.

Game Pass, prezervacija starijih igara i Adaptive kontroler za osobe s invaliditetom potezi su koje hvalimo i hvali igraća industrija, međutim, povijest će pružiti odgovor na pitanje koliko dobro za gaming industriju je zadovoljavanje vlastitih poslovnih ambicija agresivnim akvizicijama. Novcem koje ostatak tradicionalnih aktera industrije ne može pratiti.

Nagrada za životno djelo ne dodjeljuje se svake godine. Posljednji ju je dobio 2017. Genyo Takeda iz Nintenda, a među dobitnicima su i pokojni Satoru Iwata te Ken Kutaragi, čovjek koji je stvorio PlayStation.

Raniji dobitnici DICE nagrade za životno djelo:

  • 2006. – Minoru Arakawa i Howard Lincoln
  • 2007. – Ken Kutaragi
  • 2009. – Doug Lowenstein
  • 2010. – Bing Gordon
  • 2015. – Satoru Iwata
  • 2017. – Genyo Takeda

Nagradu će dodijeliti Todd Howard, Spenceru podređeni šef Bethesde, ujedno i član Hall of Famea.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano