Vijesti

Phil Spencer je siguran da Microsoft ima najjaču next-gen konzolu

Phil Spencer je čovjek kojeg čak ne mrze niti PlayStation fenboji. Čovjek koji je prije svega gamer kao mi i čovjek koji je uveo red, nakon što je Don Mattrick napravio nered s kompletnom Xbox divizijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phil je shvatio da od Kinecta nema sreće, a još manje od kompanije koja nema jaku first party postavu studija. Danas je Xbox divizija u puno boljem stanju nego što je bila prije nekoliko godina. Gamepass se pokazao kao fantastičan potez, a iz Microsoftove tvornice izlaze sve bolje igre. Što je najbolje – tek ćemo dobiti najbolje igre Xbox studija. Sjetite se samo koliko su Sony i PlayStation gradili status koji danas imaju.

Spencer je također osoba koja nema problema što Xbox igre dolaze na PC, a sve manje problema imaju i drugi igrači. Iako, stoji i ono pitanje “pa koji će mi vrag Xbox Series X ako imam PC”, ali to je tema za druge prilike.

Xbox One X je trenutno najsnažnija konzola na tržištu i zahvaljujući prvenstveno Gamepassu, glupo je reći da se na Xbox One X-u nema što igrati. Zapravo, ima i previše igara. Nekad me Game Pass podsjeća na pirateriju jer ne znate što igrati prvo.

Iako su prve informacije govorile da je PS5 jača konzola, čini se da je ipak istina malo drugačija. Imenjak Phil je za GameSpot nedvosmisleno izjavio kako ne bježi od toga da Xbox želi imati najjaču konzolu na tržištu i da je on siguran da je Xbox Series X zaista najjača konzola.

Our goal has always been to build the most powerful console we can, and I think we’re there. We like leading in power and performance, and I feel like we’re going to be there again.

Velika je vjerojatnost da Spencer ima dobar uvid što Sony sprema (svakako vrijedi i obrnuto) i sigurno sve ovo ne ispaljuje bezveze.

S druge strane, sve do sad upućuje da su Xbox Series X i PlayStation 5 jako slične konzole, pa pitanje je koliko je Xbox Series X jači od PlayStationa 5. Možda Sony u zadnji čas još napuca performanse? Moguće je.

Xbox One X je jača konzola od PS4 Pro-a i na nekim igrama se ta razlika itekako vidi, ali većina igara je manje-više slična. Bez obzira na snagu Xboxa i možda veću snagu, sigurno je da će PlayStation i dalje ostati dominantan u ovim našim krajevima.

PlayStation brand je sve jači kod nas i naposljetku je službeno PlayStation kod nas i podržan što je velika prednost. Kako god bilo, uvijek kažemo – jači Xbox znači bolji PlayStation i obrnuto. I to je najbolja moguća vijest za nas igrače.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano