Vijesti

Phil Spencer: Ne trebamo prodavati Bethesdine igre na PS5 kako bi nam se investicija isplatila

Phil Spencer je za Kotaku dao opširan intervju u vezi budućnosti Xboxa i gaming industrije općenito. Po prvi put unatrag dugo vremena šef Xboxa pričao je otvorenije i iskrenije, bez lažnog dodvoravanja potrošačima svojstveno njemu i ostalim business liderima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Je li moguće povratiti $7.5 milijardi investicije ako ne budete prodavali Elder Srolls VI na PlayStationu?”

“Da”, brzo je odgovorio Spencer, zastao na sekundu, a zatim nastavio. “Ne želim ispasti drzak. Ova kupnja nije napravljena kako bismo ograničili igrače s drugih platformi. Želimo da više igrača može igrati naše igre, a ne manje”, odgovorio je Spencer u sličnom tonu kao i posljednjih tjedana. A zatim je ipak nagovijestio ono što nas nesumnjivo čeka.

“Samo sam odgovorio direktno pitanje. Mislim tako, jer kada razmislite na koliko uređaja će se moći igrati (PC i Xbox Game Pass, mobiteli op.a.)… Ne trebam isporučiti Bethesdine igre ni na jednu drugu platformu koju ne podržavamo kako bi nam se investicija isplatila.”

U prijevodu, šef Xboxa smatra kako im ne treba PlayStation da bi povratili investiciju u Zenimax i Bethesdu.

Budući da će Microsoft sve svoje nove igre odlučio nuditi unutar Game Pass pretplate po cijeni od $10 mjesečno, pitanje o isplativosti nameće se samo po sebi. Između redaka smo tako saznali okvirnu taktiku Microsofta. Kako bi ovaj model bio uspješan Microsoftu igra samo masovnost, a ako se Game Pass i xCloud uspiju nametnuti na što veći broj računala i, prije svega, mobitela, Game Pass model i ogromne investicije mogu se isplatiti bez prodavanja igara na drugim platformama. A dok ne postane isplativo, Microsoft je kompanija koja svakako ima hrpu love za “burnanje”. Iako ne ni približno zahvaljujući Xbox diviziji, ali to je neka druga priča.

Spencer o Nintendu: Ne čini mi se održivim

Nakon što je potvrdio da iako žele da njihove igre igra što veći broj igrača, te da im istovremeno PlayStation 5 ne treba, u kontekstu Nintenda Phil Spencer je nagovijestio što bi se trebalo u budućnosti dogoditi da igramo nastavke igara koje su obilježile povijest gaming industrije na drugim konzolama.

“Ne čini mi se održivim” – odgovorio je na pitanje o budućim Xbox igrama na Nintendovim konzolama. “Kako bismo podržali neku drugu platformu, želio bih na njoj imati Xbox paltformu, odnosno Game Pass.”

Dakle, sve je jasno. Iako će se izlazak novih Bethesdinih igara na drugim konzolama razmatrati od igre do igre, njihova budućnost na drugim platformama ovisit će o tome hoće li Sony i Nintendo biti spremni prihvatiti Xbox pretplate i usluge unutar svojih ekosistema. Sony vjerojatno neće, a za Nintendo nismo sigurni…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano