Vijesti

Phil Spencer: Nemamo u planu dovesti Game Pass na PlayStation i Nintendo

Šef Xboxovih financija Tim Stuart ranije ovog tjedna na jednoj biznis konferenciji pričao o potrebi da donese Game Pass na platforme “koje je nekoć smatrao konkurentima”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xbox fanove to je uznemirilo, neki su shvatili kako Microsoft priprema teren za napuštanje Xbox konzola, pa je Phil Spencer požurio do Windows Centrala ugasiti vatru.

“Da odmah kažem – nemamo u planu dovesti Game Pass na PlayStation i Nintendo”, započeo je razgovor s Jezom Cordenom.

Spencer je nekoć negirao i kako Bethesdine igre, ni igre drugih studija koje kupi, neće učiniti ekskluzivnima za Xbox, a sada pojašnjava kako je njegov podređeni Tim Stuart mislio na nešto drugo.

Ne odustaje od Xbox konzola

Dodaje kako je Timova poanta trebala biti da će ubuduće više biti fokus na softver, a ne na (konkurentski hardver). “Želim nastaviti inovirati. Da ljudi koji ulože u našu konzolu steknu dojam da i mi jednako toliko ulažemo u njih.”

Na upit novinara što inovacije znače po pitanju hardvera te hoće li Microsoft predstaviti neki uređaj poput Steam Decka ili PlayStation Portala, kaže da sada nema što otkriti po tom pitanju, ali da je ambiciju pokazuje uvođenjem Sarah Bond kao predsjednice Xboxa i glavne odgovorne za sav budući hardver.

Povezano