Vijesti

PlayStation 2 premašio 160 milijuna prodanih komada

Petak je bio posljednji dan u uredu za Jima Ryana. Šef PlayStationa koji prilično upsješno je vodio plavi brod u novu generaciju konzola. Dok pišemo ovaj tekst, Ryan je formalno u posljednjem danu ugovora, a ovaj dugogodišnji period odlučio je zaključiti gostovanjem u službenom PlayStation podcastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nama zanimljiviji bio je osvrt na PS2 eru gdje je također imao veliku ulogu, više kao jedan od viših čelnika kroz europsko poslovanje PlayStationa. Jim je jedan od najzaslužnijih zašto se PlayStation profilirao kao najpopularnija platforma za igranje u Europi, te zašto je to ostao i danas.

2000-e bile su najplodonosnije za njegovog bivanja u Sonyju. Dok se dosad smatralo kako je PS2 prodan u oko 155 milijuna primjeraka, šef PlayStationa na odlasku potvrdio je 160+ milijuna, što ovu legendarnu konzolu dodatno cementira na čelnoj poziciji svih vremena. Slijede ga Nintendo DS na 154 milijuna, a Nintendo Switch na zalasku generacije približio se 140 milijuna.

Što je iduće za PS5?

S tim na umu, Ryanu dekadu nije obilježio neki PS2 naslov. Kao igru koja je obilježila 2000-e izdvaja Uncharted, a njemu najdraži serijal svih vremena je Ridge Racer.

Šef PlayStationa na odlasku smatra kako ostavlja kompaniju u jako dobroj poziciji. PS5 je na putu da postane jedna od najuspješnijih konzola svih vremena, smatra, osobito iz razloga što će u narednim godinama nastupiti velike AAA igre Sonyjevih najvećih studija, nečega što je kronično nedostajalo u dosadašnjoj prvoj polovici generacije.

Kao najzabavniji trenutak u svojih 30 godina u Sonyju vidi predstavljanje PS3 i “onog” bumerang kontrolera. “Nikad nemojte zaboraviti da smo zabavljačka kompanija”, za kraj je poručio svojem nasljedniku, tko god da to bude.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano