Vijesti

PlayStation 5 već preskočio Xbox One

PlayStation 5 službeno je prodan u više primjeraka od Xbox konzole prošle generacije. Sony je prodao oko 59 milijuna primjeraka PS5, dok je Xbox One prodan u oko 58 milijuna primjeraka.

PS5 je izašao prije nešto manje od 4 godine što znači da je u rekordnom roku “prešišao” Xbox One. Bez obzira na impresivne brojke i duplo bolju prodaju od Xbox Series konzola, iz Sonyja nisu skroz zadovoljni o čemu smo pisali OVDJE. Prodaja u odnosu na PS4 zaostaje, ali je i trend prodaje u silaznoj putanji. Također, Sony ne očekuje skori skok prodaje, što bi mogla popraviti skora najava PS5 Pro.

Što se tiče aktualne generacije, Xbox Series konzole su na slabašnih 28 milijuna prodajnih primjeraka, pa se tako Microsoft okrenuo izdavanju nekih od svojih ekskluziva na druge platforme kako bi se ostvario dodatni prihod.

Također, u zelenom taboru se puno očekuje od izlaska novog Call of Dutyja na Game Passu, pa ćemo vidjeti hoće li to napraviti neku razliku i hoće li se akvizicija Activision Blizzarda isplatiti kad je u pitanju prodaja Xbox konzola.

Povezano