Vijesti

PlayStation 5 se prodaje gotovo dvostruko bolje od Xbox Series konzola

I dok Sony i Microsoft ne otkrivaju službene brojke prodaje novih konzola, osim što konstantno ponavljaju “prodaje se sve što proizvedemo”, VGChartz iz vlastitih izvora obično ima barem približno točne brojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vlastitim stranicama tako su objavili podatke prodaje u prvih 7 tjedana sve tri konzole nove generacije. Do posljednjeg tjedna prije Božića PlayStation 5 je diljem svijeta prodan u 4,5 milijuna primjeraka, a obje nove Xbox konzole prodane su u 2,4 milijuna primjeraka.

U tih 6 tjedana predblagdanskog prodajnog ludila PS5 se u čitavom svijetu prodavao i bolje od Nintendo Switcha (2,7 milijuna).

IZVOR: VGChartz

I dok je PlayStation 5 nemoguće nabaviti igdje, još se neko vrijeme neće moći pronaći na policama trgovina i generalno se sve rasprodaje online unutar nekoliko minuta, Xbox konzole su također iznimno tražene, ali lakše se nabavljaju te posebno u Europi ponekad čak završe na policama trgovina, što znači kako je potražnja Xbox Series konzola ipak nešto slabija.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano