Vijesti

PlayStation je jučer predstavio kontroler (?) ili leteći tanjur iz budućnosti

Tko se još ne sjeća stalka za lakat SL2000? Ako ne znate što je ovaj vrhunski proizvod, onda mi je stvarno žao jer je SL2000 najbolji izum otkad je čovjeka i ljudske rase. No tu smo mi da vas podsjetimo i podučimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://www.youtube.com/watch?v=-o_wPnMU6EM

Motion posuda?

3dRudder nije naziv novog robota iz Star Warsa već je to novi motion kontroler za PSVR. I ako bude radio kako treba, kontroler je prava mala evolucija budući da eliminira najveći problem kod osjećaja u VR-u, a to je hodanje.

Poveznica je jasna

Teško je dočarati osjećaj kad stavite VR kacigu. Mogu vam samo reći da se zaista osjećate kao da ste u igri. Nije floskula nego tako je, ali je uvijek problem to hodanje.

Kad igrate VR igre vi ne hodate nego stojite u mjestu, a igra sama odrađuje hodanje. Često to bude čudno izvedeno, a ni motion sickness nije strana pojava.

S ovim kontrolerom upravo ćete vi hodati. Dakle, većinu igara ćete i dalje igrati na način da ste vi uvaljeni u fotelju, ali noge će vam biti na kontroleru i micanjem nogu kontroler simulira kretanje.

Ne samo to, nego kad pogledate dizajn, u sekundi ćete moći zarotirati noge u lijevu ili desnu stranu, a to će za igre značiti kao da se izmičite u zaklon ili izbjegavate metke. Da, konačno ćemo moći biti Neo iz Matrix.

It allows for life-like motion. You can walk straight, sprint while taking a corner or stop exactly where you want to, in a smooth, seamless way.

Da, kontroler će moći simulirati brzo i sporo hodanje, trčanje, a sve će te to raditi kao da to radite u stvarnom životu. Sve drugo će kontroler odraditi.

Imagine yourself playing a first-person shooter with a PS Move motion controller in each hand. You come under fire. Thanks to the 3dRudder you can use your feet to dodge incoming attacks and leave your hands to concentrate on firing back, while glancing round for additional enemies. It’s simply a more immersive experience.

Igre!

Kontroler dolazi u prodaju 17. lipnja po cijeni od €119, a na početku će biti podržan od 25+ igara, a mnoge igre će podršku dodati naknadno. Kompletnu listu podržanih igara možete pronaći ovdje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano