Vijesti

PlayStation je najavio simultane izlaske nekih igara na PC i PS5. Novi The Last of Us jedan je od njih

Do prije nekoliko godina nismo mogli ni zamisliti da će najveće PlayStation ekskluzive debitirati na PC-ju, a upravo sada svjedočimo narednoj evoluciji procesa otvaranja prema toj platformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj PlayStationovih studija Herman Hulst u intervjuu s francuskim Youtuberom Julien Chiezeom otkrio je internu diobu igara na dvije kategorije, od kojih će naslovi iz jedne debitirati na isti dan na PC-ju i konzolama.

Na Julienovo pitanje hoćemo li u skoroj budućnosti vidjeti PlayStation ekskluzive na PC-ju od prvog dana, odgovorio je da generalno nećemo, ali uz iznimku tzv. live service naslova. “Za live service naslove treba vam veliko praćenje i što veći broj igrača odmah prvog dana, stoga bismo s takvim igrama mogli izlaziti od prvog dana na obje platforme”, otkriva Hulst.

Idući The Last of Us od prvog dana na PC-ju

Istovremeno, nekadašnji šef Guerille tvrdi kako velike PlayStation ekskluzive će na PC-ju izlaziti najmanje jednu godinu nakon izdavanja na konzolama. Bit će zanimljivo pratiti situaciju s The Last of Us multiplayer projektom, kojeg bismo lako mogli svrstati u live service kategoriju, što ujedno znači izlazak istog dana na PS5 i PC-ju.

Inače, osim The Last of Us multiplayera, Sony je ranije ove godine potvrdio čak 10 live service naslova u razvoju. O većini njih još uvijek ne znamo apsolutno ništa, a iz leakova znamo da je jedan od njih reboot Twisted Metala.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano