Vijesti

PlayStation je predstavio Project Leonardo, izrazito prilagodljivi kontroler za osobe s invaliditetom

Xboxov Adaptive kontroler nešto je najbolje što se dogodilo zajednici igrača s invaliditetima. S druge strane, PlayStation već godinama inovira softverskim novitetima prilagodbe svojih ekskluziva, a sada je predstavio i vlastiti kontroler kako bi uklonio barijere među igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kažu, Project Leonardo razvijaju sa stučnjacima za pristupačnost, developerima i samim igračima, a radi se o izrazito prilagodljivom kontroleru koji bi trebao omogućiti osobama s poteškoćama lakše i udobnije igranje na duže periode.

Tipkama posloženim u krug možete mijenjati položaj, poziciju i oblik, što vrijedi čak i za analog palice u različitim veličinama, od one standardne pa sve do veličine šake. “Komponente omogućuju igračima da pronađu konfiguraciju koja odgovara njihovoj snazi, rasponu pokreta i posebnim fizičkim potrebama”, navodi se na PlayStation Blogu.

Leonardo se može koristiti kao samostalni kontroler ili u nekoliko različitih kombinacija s dodatnim Leonardom ili DualSenseom.

Osobe s invaliditetom cijenit će i mogućnost dodatnog spajanja dodataka drugih proizvođača putem 3.5mm AUX konektora, međutim, Leonardo još nije spreman za izlazak. U narednoj fazi razvoja nastavit će prikupljati povratne informacije od korisnika i različitih organizacija s kojima surađuju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano