Vijesti

PlayStation je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

Kako proslaviti 25 godina postojanja na tržištu u stilu? To svakako zna PlayStation koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao brand koji je prodao najviše kućnih konzola u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko 450 milijuna prodanih kućnih konzola (PS1, PS2, PS3 i PS4) svakako zaslužuje veliki naklon i nagradu koju je PlayStation brand i dobio.

Pa kako sad 450 milijuna, a kupio sam 500 milijuna limited edition konzolu prošle godine???

Ovo je pitanje koje si postavljaju mnogi korisnici koji su kupili prošle godine ovo predivno limitirano izdanje konzole, gamepada ili slušalica. Kako je moguće da je PlayStation još prošle godine prodavao LE za 500 milijuna prodanih konzola, a sad je dobio nagradu za 450 milijuna?

Odgovor je vrlo jednostavan – u ovih 450 milijuna ulaze samo kućne konzole, ali ne PSP i Vita. Skupa s njima, PlayStation je prodao debelo preko 500 milijuna hardvera u ovih 25 godina postojanja.

Izvor: https://www.statista.com/chart/18903/video-game-console-sales/

PlayStation 2 je najprodavanija kućna konzola svih vremena, a slijede ga PlayStation 4 i PlayStation.

Iduće godine kao što znamo izlazi PlayStation 5 i biti će zanimljivo vidjeti gdje će se on pozicionirati nakon nekoliko godina.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano