Vijesti

PlayStation na službenoj stranici sugerira još dublju povezanost s PC-jem

Uoči sutrašnjeg debija Marvelovog Spider-Mana na PC-ju Sony je kreirao službenu web stranicu za PlayStation na PC-ju, na kojoj nam je u oko zapelo nekoliko detalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do prije nekoliko godina fanovi su ismijavali glasine o dolasku PlayStationa na PC, međutim, sjedinjenje je neminovno. Službena PlayStation PC stranica korak je u tom smjeru, a na kojoj Sony osim već izdanih i najavljenih budućih PlayStation portova navodi da će uskoro i ostali PlayStation naslovi završiti na PC-ju.

Ključna riječ – trenutno

No sekcija pitanja i odgovora sugerira kako nas u budućnosti čeka dublja unificiranost. Ključna riječ u odgovorima na najčešća pitanja je trenutno. Pa citiramo;

  • za igranje PlayStation naslova na PC-ju trenutno ne treba posjedovati PS račun
  • posjedovanje PlayStation igara na konzoli trenutačno ne prenosi vlasništvo na PC
  • trenutno nije moguće prenositi spremljeni napredak s konzole na PC i obrnuto

Vremena se mijenjaju, gaming nije isto mjesto kao prije 5 godina, a koliko vidimo, Sony je korištenjem prikladne terminologije ostavio prostor za još dublji ulazak na PC. Sada je samo pitanje planira li ga u narednoj godini ili narednih 5 godina.

Makar, trebamo to naglasiti, na upit gdje se mogu kupiti PlayStation igre na PC-ju nije korištena dvosmislena terminologija, što sugerira kako Sony ipak ne planira prodavati PC naslove preko vlastite platforme. Barem ne u nekoj bližoj budućnosti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano