Vijesti

PlayStation napustila bitna čelnica, kao producentica zaslužna za preko 100 igara

Sonyjeva veteranka Connie Booth uz PlayStation je bila od samih početaka. Iz PlayStation Studiosa sudjelovala je u izradi preko 100 first-party naslova, a sada se čini da poslije 30 godina napušta kompaniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javlja to David Jaffe, originalni kreator God of Wara, a danas komentator zbivanja u industriji. Odlazak veteranke okarakterizirao je “tužnim, frustrirajućim i potencijalno bezobraznim”, sugerirajući kako se Connie i Sony nisu razišli u baš najboljim odnosima.

27. 10. | AŽURIRANJE VIJESTI:
Sony je upravo potvrdio odlazak veteranke. “Connie Booth pomogla je uspjehu kojeg PlayStation Studios uživa danas, njezina strast u poticanju okruženja u kojem kreativna vizija timova može potpuno procvjetati ostavila je pozitivan utjecaj na brojne developere”, poručili su iz Sonyja.

Jedna od ključnih karika uspjeha PlayStationovih first party naslova

Connie je nadgledala te usmjeravale razvoje igara PlayStationovih američkih studija poput Naughty Doga, Benda, Santa Monice i Insomniaca, pa premda brojni fanovi nisu svjesni njezine angažiranosti, brojni istaknuti akteri gaming industrije navode Connie kao jednu od ključnih karika uspjeha PlayStation first-party naslova. U 2020. primljena je u Kuću slavnih Akademije interaktivne umjetnosti i znanosti za izvanredan doprinos gaming industriji, što dovoljno govori o njezinom doprinosu.

Premda još uvijek nema službene potvrde, a Connie još uvijek na Linkedinu stoji zaposlenje u Sonyju, Jaffe je prvo njezin odlazak opisao nasilnim i agresivnim, da bi na koncu ipak priznao da ne zna točne detalje razlaza. Koji ne mora nužno biti grubog karaktera.

“Više nije u Sonyju i ne znam puno detalja. Ne znam je li otpuštena ili je otišla. Kada sam po prvi put čuo za ovo, rekli su mi da je dobila otkaz, a potom i da je njezin tim otišao. Ne znam je li netko samo dramatičan ili se to stvarno dogodilo.”

Sukobi dviju struja

Jaffe sugerira kako se u Sonyju odvija sukob europske i američke struje. Čelnici iz Europe sve više izguruju one iz SAD-a, što nije ispravno, smatra Jaffe, budući da najbolje igre stižu iz američkih studija. Spominje i Hermena Hulsta, nekadašnjeg šefa Guerille, a sadašnjeg šefa PlayStation Studiosa, koji navodno najbolje kotira za novog šefa PlayStationa poslije Jima Ryana. Connie je kadrovska žrtva sukoba, smatra, a Hulst će ju navodno zamijeniti bivšim kolegom iz Guerille.

“Microsoft bi ju trebao uzeti”, završna je misao legendarnog kreatora igara.

Povezano