Vijesti

PlayStation Now s RDR 2, Judgmentom i Nioh 2 postaje sve ozbiljniji servis, ali još uvijek nije dostupan u HR

Svakog mjeseca PlayStationov svojevrsni pandan Xbox Game Passu postaje sve ozbiljniji servis sa sve ozbiljnijim igrama. Pridošlice na servis od danas su God of War, Nioh 2, Moving Out i Judgment, a u narednim tjednima pridružit će im se i Red Dead Redemption 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak je to Sonyjeve politike dodavanja blockbuster igara koja je krenula prije tek koji mjesec, a već su uključene igre poput GTA V, Infamous Second Sona, Uncharteda 4, Marvel’s Avengersa, Witcvhera 3, Borderlandsa 3…

Tako sada knjižnica PS Now igara broji preko 700 PS2, PS3 i PS4 igara, a od kojih se oko 300-ak mogu preuzeti na PS4 ili PS5 i igrati bez streamanja iz oblaka poput svake druge igre.

Još ga nema u Hrvatskoj

Ali što nam znači to sve kada servis još uvijek nije dostupan u Hrvatskoj. Sony nije želio PS Now u Hrvatskoj zbog relativno loše internet infrastrukture, nedostatne za streamanje igara s njihovih servera, ali sada kada su praktički sve PS4 igre dostupne za klasično preuzimanje više zaista ne vidimo razlog da nam Sony braniti pretplatiti se.

Podsjećamo, u europskim zemljama gdje je PS Now dostupan Sony ga naplaćuje tek 60 eura godišnje, što je relativno dobra cijena u odnosu na sve bolju ponudu igara. Unutar te cijene pretplatnici mogu preuzimati sve PS4 igre te streamati PS2 i PS3 igre iz oblaka.

Ipak, to što Sony ne podržava PS Now u Hrvatskoj ne znači da ga ne možete koristiti. Možete napraviti PSN račun s adresom u Velikoj Britaniji, Njemačkoj ili SAD-u, ali to je komplicirano, nepotrebno i… iskreno, PlayStation nas je razmazio razinom kvalitete lokalne podrške dosad.

Povezano