Vijesti

PlayStation Plus pretplate se više neće nasilno produživati

Vjerojatno to niste ni znali, ali dobar udio pretplatnika PlayStation Plusa ili Xbox Game Passa su neaktivni korisnici. Oni zaborave na svoje pretplate, pa ih u jednom trenutku iznenadi iznenadan nestanak novca s računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Microsoftu i Sonyju, pa i Nintendu, takvi korisnici su najdraži, jer pružaju praktički besplatan novac, ali vladajuća tijela (prije svega u Velikoj Britaniji) prepoznala su problem te traže više fer politiku ophođenja velikih kompanija s načinima produživanja pretplata. Prvi se na promjenu obvezao Microsoft, a sada su to učinili i Sony te Nintendo.

Ubuduće bez neaktivnih korisnika

Primjerice, ako ne koristite PlayStation Plus neko vrijeme, Sony se obvezao kontaktirati vas s uputama kako prekinuti pretplatu. Ako se korisnik i dalje ne odluči na prekid, te nastavi ne koristiti uslugu, nakon nekog vremena će doći do njezinog automatskog prekida. Na isto su se obvezali i Xbox te Nintendo.

Međutim, Nintendo se obvezao otići i korak dalje. Za razliku od PlayStation Plusa i Game Passa, Switch Online usluga neće kao zadano imati opciju automatskog produženja pretplate. Igrači na Switchu će trebati ručno omogućiti takvu opciju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano