Vijesti

PlayStation Portal izlazi kasnije ove godine i moći će igrati samo igre s PS5. Znamo i cijenu

Sony je prvog dana Gamescoma kompletno razotkrio tzv. PlayStation Portal, novu prijenosnu konzolu, odnosno uređaj za streamanje PS5 igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije poznat kao Project Q i Project Q-Lite, PlayStation Portal nije tradicionalna gaming konzola. Streamat će igre, ali bit će sposoban izvoditi samo igre s PS5 preko WiFi mreže, ali ne i preko interneta s nekog od servera, što popularno nazivamo cloud igranjem. Također, Portal neće moći izvoditi ni PlayStation Plus Premium naslove koji se inače streamaju s interneta.

“Portal je savršeni uređaj za igraće koji možda dijele TV s drugim ukućanima i samo žele igrati PS5 igre iz neke druge sobe u kući”, Sony opisuje namjenu Portala. Mnogi će ovu vijest primiti s razočaranjem, budući da smo od ovog uređaja očekivali barem nekakav vid streamanja igara putem interneta.

Ako ste se prepoznali u Sonyjevom opisu, odnosno imate PS5 i igrali biste dalje od TV-a, ali isključivo u vlastitom domu gdje vam je dostupna vlastita lokalna mreža, onda ćete PlayStation Portal platiti €219.99. Po specifikacijama, za tu cijenu dobit ćete uređaj dijagonale 8 inča, ekrana od 1080p s ugrađenim DualSense kontrolerom, a izlazak se planira kasnije ove godine.

Povezano