Vijesti

PlayStation Portal prodavaniji od Xboxa

Nastavljamo pratiti kontroverzan izlazak PlayStation Portal dodatka za PS5. Premda po mnogima upitne korisnosti, a na koncu i upitnih performansi, ovaj uređaj za streamanje igara s PS5 na 8-inčnom ekranu brzo je razgrabljen s polica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sve su se umiješali i scalpeli koji Portale preprodaju po većim cijenama. Ne znamo je su li oni zaslužni i za nestašicu u Španjolskoj, ali prodaja u toj zemlji ide sjajno. Kako javlja tamošnji Gamereactor, prodaje ide toliko dobro da je čak nadmašila prodaju Xbox konzola.

I to za skoro tri puta. U prvom tjednu prodaje PlayStation Portal završio je u 5.700 domova, a Xbox konzole u tek 2.000. Da stavimo stvari u kontekst, u tom istom tjednu u Španjolskoj prodano je šest tisuća Nintendo Switch konzola te 32.000 PS5, što je najbolji rezultat za Sony još od lansiranja 2020.

Međutim, Gamereactor upozorava kako rezultat prodaje PlayStation Portala u Španjolskoj nikako ne treba gledati kao trend. Prisjeća se izlaska PlayStation VR-a 2 sa sličnom prodajom, pa svi znamo da od Sonyjevog VR headseta danas i nema neke sreće.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano