Vijesti

PlayStation se ozbiljno baca na mobilno igranje

Sony i PlayStation rade na potpuno novoj platformi za besplatne mobilne igre, ako ćemo suditi prema nedavnom oglasu za posao. Traži se glavni softverski inženjer koji će biti odgovoran za dizajn i razvoj platforme koja će podržavati razvoj, objavljivanje i rad besplatnih mobilnih igara.

Ovaj projekt je dio šire strategije PlayStationa za proširenje na tržište mobilnih igara, koje uključuje integraciju s postojećim PlayStation uslugama i osiguranje visoke kvalitete koje imaju PlayStation igre. Kažu zli jezici da Sony želi “AAA” mobilne igre. “AAA” i mobilne igre? Teški oksimoron.

Inače, Sony ima vrlo visoke zahtjeve za ovo radno mjesto, pa tako glavni inženjer mora imati više od 8 godina iskustva na sličnim poslovima, pa ako ste vi ta osoba, prijavite se.

Tijekom posljednjih nekoliko godina, Sony je zaposlio ljude iz Applea, Kabama, Mete, Tencenta, Super Evil Megacorpa, Samsunga, Niantica, Zynge, Riota i drugih, a simbolično je kako i Microsoft u 7. mjesecu planira lansirati svoju platformu koja bi trebala konkurirati mobilnim igrama na Apple i Google storeu.

Budućnost je u mobilnim igrama? Nadamo se da ne.

Povezano