Vijesti

PlayStation svoj Game Pass planira za proljeće, evo detalja

Do jednog od najutjecajnijih novinara gaming industrije stigli su Sonyjevi interni dokumenti o projektu kodnog imena Spartacus. Jason Schreier je za Bloomberg opisao nešto što bi na proljeće trebao postati PlayStationov pandan Game Passu.

Po implementaciji Spartacusa Sony namjerava postupnu ukinuti PlayStation Now, a Spartacus će postati jedan od temelja PlayStation Plus pretplate koju se planira podijeliti u 3 razine.

  1. Prva razina bila bi klasičan PS+ sa sadašnjim beneficijama – online igranjem i besplatnim mjesečnim naslovima
  2. Druga razina nudila bi pristup katalogu velikom broju igara
  3. Treća razina dodala bi demoe, streamanje i pristup katalogu klasika s PS1, PS2, PS3 i Vite.

Bolje od PS+, lošije od Game Passa

Iako čitava usluga još uvijek nije definirana i ovo su tek nacrti onoga što bi trebala postati, očekuje se da novi pretplatnički model neće nuditi first-party ekskluzive na sam dan izlaska. Ipak, može se očekivati atraktivnija ponuda od one koju sada ima PlayStation Now.

Nama posebno zanimljivo zvuči treća razina. Kako Sony planira isporučiti starije naslove na novim konzolama? Streamanje se nameće kao logičan izbor, odnosno njihovo nativno pokretanje još uvijek nije moguće na PS4 i PS5, međutim, postoje patent kao dokaz da je Sony još prije dvije godine razvijao emulaciju starijih igara.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close