Vijesti

Vraća li Sony PS Home? Tako izgleda!

PlayStation Home bila je virtualna 3D platforma za socijalno igranje koju je razvio Sonyjev londonski studio Sony za PS3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članstvo je bilo besplatno, ali je trebao PSN račun. Nakon instalacije, igrači su mogli odabrati koliko prostora na tvrdom disku žele rezervirati za dom. Razvoj Homea započeo je početkom 2005. godine, a pokrenuta je kao otvorena beta verzija 11. prosinca 2008. PS Home ostao je u beti sve dok nije ugašen 2015. godine.

Svaki igrač mogao je kreirati svoj avatar, a svaki od njih dobio bi vlastiti stan koji se mogao urediti besplatnim, kupljenim ili osvojenim predmetima.

Home je 2008. izgledao kao neki projekt iz budućnosti. Sve ovo na samo 256 MB RAM-a.

Sony je s partnerima dodavao i ažurirao javne prostore, a oni su bili napravljaeni za povezivanje umrežavanje i oglašavanje (preko virtualnih reklamnih panoa, vide ekrana, virtualnih kina…). Tu su bile i razne mini igre za jednog ili više igrača, a PS Home je bio i domaćin raznih posebnih događaja, od kojih su neki nagrađivale igrače.

Zašto sve ovo pišemo? Izgleda da se PS Home vraća. Trademark je ovih dana ponovno registriran i to od strane onog istog londonskog studija. Inače, već neko vrijeme se šuška o tome kako bi se PS Home mogao vratiti zajedno s PS VR 2 kojeg će Sony lansirati negdje iduće godine. Ovo je definitivno svojevrsna potvrda da se zaista sprema nešto takvog.

Jeste li se i vi igrali u PS Homeu? Želite li ga natrag? Mi smo svakako za to, posebno ako će postojati njegova izvedba za standardni način igranja.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano