Vijesti

Po prvi put Xbox je prodavaniji od PlayStationa u Europi

Izvješće o tržištu GSD-a, agencije koja prikuplja podatke za Europu otkriva po prvi put u povijesti dominaciju Xboxa nad PlayStationom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podaci se odnose na veljaču u kojoj je Nintendov Switch bio najprodavanija gaming konzola u Europi, a Xbox Series konzole bile su prodavanije od PlayStationa 5. Nije otkriveno u kojem postotku i omjeru, ali prvenstveno zbog pomanjkanja konzola u prodaji, a istovremene dostupnosti Series S konzola, Xbox je po prvi puta u povijesti prestigao PlayStation u Europi.

U regiju koju pokriva GSD nisu uključena dva najveća tržišta, ona u Velikoj Britaniji i Njemačkoj, ali zato jesu tržišta poput Italije, Francuske, Rusije i Španjolske. Nije uključena ni Hrvatska, ali bez obzira na nedostatak nekog tržišta, popis zemalja koje se ubrajaju u statistiku je uvijek isti. I činjenica je da je u njima po prvi put prevladao Xbox.

Za razliku od prodaje konzola, tržišta Velike Britanije, Njemačke, ali i Hrvatske uključena su statistiku digitalne prodaje igara, a koja otkriva veliku dominaciju Elden Ringa.

10 najprodavanijih igara u veljači u Europi:

  1. Elden Ring (Bandai Namco)
  2. Horizon Forbidden West (Sony)
  3. Pokémon Legends: Arceus (Nintendo)
  4. FIFA 22 (EA)
  5. Dying Light 2: Stay Human (Techland)
  6. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  7. Total War: Warhammer 3 (Sega)
  8. Mario Party Superstars (Nintendo)
  9. XCOM 2 (2K Games)
  10. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano