Vijesti

Pogled na brojku prodaje Deus Ex serijala otkriva zašto ga se Square Enix riješio

Jučerašnja vijest o prodaji Eidos Montreala, a s njim i Deus Ex IP-a Embracer grupi pozitivno je dočekana među igračima. Smatraju da će drugi gazda vratiti serijal tamo gdje ga je utabao Human Revolution, ali prodaja možda otkriva razlog zašto je pospremljen u ladicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, Mankind Divided 2016. nije uspio isporučiti razinu kvalitete poput reboota serijala i GOTY-a iz 2011., ali Square Enix prvenstveno nije zadovoljila prodaja, koja je jučer po prvi puta otkrivena povodom prodaje studija i IP-a.

Isječak iz prezentacije ulagačima.

Kako je prezentiramo ulagačima iza Embracer grupe, Deus Ex kroz dva nastavka i jedno reizdanje od 2011. je prodan u tek 12 milijuna primjeraka. Iako nije otkrivena raspodjela, Humankind Revolution je kao GOTY i revolucionaran naslov za to vrijeme vjerojatno zaslužio više prodanih kopija.

Dakle, sasvim je jasno da Square Enix nije želio ili znao iskoristiti potencijal franšize. A mi smo željni (dobrog) Deus Exa, stoga se prodaja sad već kultnog IP-a ne čini toliko ludom. Makar, Tomb Raider, Deus Ex i dva velika studija zasigurno vrijede više od uprihodovanih 300 milijuna dolara?

Povezano