Vijesti

Pogledajte kako izgleda City 17 iz Half-Life-a 2 kao karta grada

Kreatori imaju u planu izdati atlas virtualnih gradova iz raznih igara.

Dizajner i urbanist Konstantinos Dimopoulos i vizualna umjetnica Maria Kallikaki su dvoje autora koji su odlučili stvoriti atlas Virtual Cities: An Atlas & Exploration of Video Game Cities.

Knjiga će biti vrlo ambiciozan projekt dokumentacije, ilustracije i prikazivanja povijesti virtualnih gradova iz raznih igara kroz kombinaciju originalnih mapa, crteža, komentara i analize gradova.

Virtual Cities će sadržavati materijale za više od 40 raznih gradova iz igara uključujući nezaboravni City 17 iz Half-Life-a 2, Yakuzin Kamurocho, Fallout-ov New Vegas, Silent Hill, cyberpunk Hong Kong i mnoge druge.

city17.png

Svaki grad će biti mapiran kombinacijom klasičnih i netradicionalnih metoda kartografije uključujući djelomičnu rekonstrukciju i nadopunu ključnih detalja kako bi se vizualizirali često nepotpuni i nekohezivni gradovi unutar igara.

Knjiga će imati oko 200 stranica, više od 40 originalnih mapa i više od 100 crteža, te će sadržavati više od 50000 riječi. Projekt se trenutno nalazi u procesu financiranja od strane zajednice, a ako želite sudjelovati možete posjetiti sljedeću poveznicu, dok povijest Ctiy 17 možete pročitati ovdje.

Povezano