Vijesti

Najavljen je RTX remaster Half-Lifea 2. Nvidia zajedno s moderima radi sjajan posao

Baš kao što je nekad demonstrirala Ray Tracing remasterom Portala, Nvidia je sada udružila snage sa skupinom modera u kreaciji RTX remastera Half-Lifea 2. Sve to povodom nove verzije DLSS-a s fokusom na Ray Tracing, o čemu više možete čitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim modera okupljen je o Orbifold Studio, a sve je postavljeno uz Valveov blagoslov. Tzv. Half-Life 2 RTX: An RTX Remix Project, neće dobiti nagradu za najbolje ime, ali zato bi mogao konkurirati u kategoriji za najbolji remaster. Zasad nema datuma izlaska, ali znamo da će koristiti DLSS 3, “physically based rendering” tehnologiju za unaprjeđenje tekstura i geometrije, a RTX IO tehnologiju za brzo učitavanje tekstura.

U prvim prikazima nama djeluje više poput remakea nego remastera. Sve izgleda bolje, detaljnije i uvjerljivije, a opet ne izostaje onaj štih 90-ih i ranih 2000-ih. Nvidiji pomaže i moder Sultim Tsyrendashiev, koji je samostalno razvio RT mod za prvi Half-Life, a kojeg besplatno možete preuzeti ovdje. Zasad Half-Life 2 RTX projekt nema datum izlaska.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano