Vijesti

Pojavila se nova velika zbrka – PS4 save fileovi (ne)će raditi na PS5?

Puno toga u vezi PlayStationa 5 još uvijek nije jasno. Kako izgleda sučelje konzole? Hoćemo li sve PS4 igre moći igrati na PS5 konzoli na launchu? Hoće li PS4 igre dobiti kakav boost na PS5 u smislu veće rezolucije i većeg broja FPS-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoćemo li moći naše sejvove prenijeti s PS4 na PS5? Primjerice – velika većina igrača kupit će Assassin’s Creed: Valhallu i krenut će igru igrati na PS4 konzoli. Što ako kupimo PS5 za blagdane i poželimo igrati istu tu igru na superiornijoj konzoli što PS5 svakako je. Hoćemo li morati opet sve ispočetka igrati ili će se save file jednostavno prebaciti na PS5? Nažalost, odgovor na to pitanje još uvijek ne znamo, a čini nam se da nećemo niti znati dok svaki od developera ne potvrdi ponaosob za svaku svoju igru.

Sony je izgleda dao developerima slobodne ruke. Naime, SEGA je jučer potvrdila da igrači neće moći prenijeti save file s PS4 na PS5 što znači da će igrači htjeli oni to ili ne, Yakuzu: Like a Dragon morat igrati barem dva puta. Ako kupite igru za PS4, dobit ćete svakako besplatnu nadogradnju na PS5 verziju, ali nema prijenosa save pozicije.

Naravno da je internet krenuo uglavnom negativno pisati o tome i pomislili smo da će to pravilo vrijediti za sve igre. Nedugo nakon što se rasprava zaista zakuhtala, Insomniac je na Twitteru potvrdio da ćemo moći sasvim normalno Spider-Man: Miles Morales save file prebaciti i na PS5.

Očito je izbor na developerima i Sony u ovome slučaju nije zauzeo jasan stav. Voljeli bismo znati na čemu smo jer mnogi neće biti sretni ako će jedne te iste stvari morat prelaziti dva puta na dvije različite konzole. Assassin’s Creed: Valhalla i Watch Dogs: Legion su igre koje će trajati nekoliko desetaka sati (pa i stotinu ako želite sve očistiti) i nismo sigurni da će biti svi sretni ako ćemo ih morati igrat dva puta. Ostaje nam pričekati Ubisoft i njihovo očitovanje.

Zar ne bi bilo jednostavnije i pravednije da je Sony u ovome slučaju odredio developerima što trebaju činiti?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano