VijestiZanimljivosti

Poljski učenici od danas za lektiru mogu besplatno igrati This War of Mine (a možete i vi)

Poljsko Ministarstvo obrazovanja i znanosti prije nekoliko godina pokrenulo je zanimljivu inicijativu pod imenom Igre u obrazovanju. Kako je tada objašnjeno, djeci se kroz novi medij žele približiti neke druge priče i vrijednosti. Prvi plod inicijative je odličan This War of Mine, koji je ujedno i produkt poljskog studija 11 bit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Videoigre su jedan od ključnih elemenata moderne kulture”, poručuju iz Ministarstva. “Zahvaljujući fenomenalnom razvoju tehnologije i poetici igara, one danas mogu imati identičan utjecaj na naše živote”, povlače paralelu s klasičnim literarnim izričajem.

Idealna prva igra

Smatraju da je This War of Mine idealna prva igra jer uspješno sučeljava igrača sa stvarnošću ratova te produbljuje humanističko promišljanje iz perspektive žrtava – bespomoćnih civila, a iskustvo je tim upečatljivije jer u igri postoje i djeca.

Besplatno se educirati kroz igre Poljaci mogu na službenim stranicama Ministarstva. Međutim, to možete i vi. Preuzimanje nije ograničeno lokacijom, pa This War of Mine za PC možete preuzeti ovdje. Instalacija se odvija na poljskom jeziku te postoji opcija igranja samo na tom jeziku, međutim, s interneta možete preuzeti lokalizacijsku datoteku.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano