Vijesti

Ponovno se aktualizirala priča da je SOCOM velika PS5 multiplayer ekskluziva

15. studenog 2019. godine smo pisali posljednji put o SOCOM-u na našem portalu. Glasine o postojanju igre kruže još od lipnja prošle godine. Posljednjih mjeseci nismo pisali o SOCOM-u ništa jer nije bilo informacija, glasina niti šuškanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je na nekoliko portala i Redditu pojavio se post čovjeka koji je u samo 24 sata objavio da će se dogoditi tri stvari koje su se i dogodile. Rekao je dan prije da će Sony najaviti State of Play – Sony ga je najavio. Rekao je da State of Play neće biti fokusiran na PS5 – što je također točno. Na kraju – rekao je da će Sony otkriti ekskluzivni deal koji će uzburkati javnost – i to se dogodilo. Mislio ja na Spider-Mana i Marvel’s Avengers ekskluzivnost.

Ne znamo tko je dotični, ali je činjenica da je sve što je rekao i predvidio bilo točno.

Baš kao i nekoliko ljudi ranije, dotični gospodin je spomenuo da je SOCOM u izradi i da je čak možda PlayStation 5 launch ekskluziva ili će izaći vrlo brzo nakon izlaska konzole.

Ima sve smisla…!

Prije par mjeseci pisali smo članak o tome kako je Jim Ryan (CEO PlayStationa) izjavio da će i dalje fokus biti single player igre, ali da kompanija mora i želi razvijati i multiplayer naslove. Ime PlayStation se uglavnom veže za single player ekskluzive, dok je multiplayer ipak (barem do sada) bio pomalo zapostavljen. Bilo je u prošlosti pokušaja, no nisu svi prošli najbolje.

SOCOM bi tako trebao biti velika multiplayer ekskluziva koju radi Sonyjev interni studio. Spominje se da na igri radi ili Guerrilla ili čak Sony San Diego u suradnji s drugim first party studijima. Na igri se navodno radi već podosta vremena.

Sony je u 2019. godini oglašavao hrpu radnih mjesta gdje se baš izričito spominjao rad na “AAA multiplayer igri” što samo potvrđuje da u ovoj priči definitivno ima vatre, a i dima. Budite sigurni ako SOCOM izađe da će imati battle royale mode.

Iz Sonyja su također potvrdili da još nismo vidjeli što sve spremaju za launch PlayStationa 5 i sasvim je sigurno da ćemo ovaj mjesec dobiti još jedan State of Play na kojemu će biti otkrivena PS5 cijena, datum izlaska, otvorene prednarudžbe, a možda čak i vidimo nove igre.

Velika većina nas voljela bi vidjeti veliko uskrsnuće Killzone 2 multiplayera, ali ako dobijemo SOCOM u pravom izdanju, nema razloga za nezadovoljstvo. PlayStationu treba jedan multiplayer heavy hitter.

Povezano