Vijesti

Ponovno se šire glasine o novoj, slabijoj Xbox konzoli

Već oko godine dana u kontekstu priče o Xboxu nove generacije, Xboxu Series X, šuška se da će Microsoft u sklopu nove generacije ponuditi i novu, slabiju konzolu nižeg ranga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj put informacije o Lockhartu procurile su iz Microsoftovih ovomjesečnih bilješki za developere. Navodno jedinice za developere imaju implementirane profile za snažniji Xbox (Xbox Series X kodnog imena Anaconda) i Lockhart, a navodi TitleOS na Twitteru.

Novi Xbox kodnog imena Lockhart navodno bi trebao nositi oznaku Xbox Series S. Kako piše The Verge (site koji je prvi službeno razotkrio PlayStation 5), namjena slabijeg Xboxa je gurati igre u 1080p. Imao bi 7.5GB iskoristive RAM memorije (XSX 13.5GB), nešto slabiji procesor od Series X i oko 4 teraflopsa grafičke snage (XSX 12).

Kompliciranoooooo

Dakle, nešto slabije od Xbox One X i negdje na razini PlayStationa 4 Pro, međutim, s obzirom na moderniju tehnologiju sličnu Series X i AMD-ovu Navi 2 grafiku, za očekivati je kako će se performansama ovakva konzola ipak jednim djelom isticati od aktualnih konkurenata. Dok bi s dvostruko manjom cijenom reda 200 do 300 eura Lockhart možda mogao naći svoje mjesto na tržištu.

Xbox bi tako svoje konzole trebao svesti pod Xbox Series ime i graditi brand na tome. Ne znamo za vas, ali mi smo već totalno pogubljeni unutar Microsoftove strategije. Već sada nam je prilično teško pratiti sva ta imena i pogubljeni smo između MS-ovih generacija. A posao nam je pratiti ih.

Kako će prosječni kupci reagirati na ovakav pristup tek treba vidjeti. Developeri bi sada između generacija trebali istovremeno izbacivati igre za čak 5 različitih Xbox konzola što totalno anulira svrhu konzola. S druge strane, Sony je cijelo vrijeme znatno jasniji u budućim nakanama i drži stvari jednostavnijima. Nova generacija i nove igre za samo jednu novu konzolu. Baš kao što bi tržište konzola trebalo biti – jednostavnije i fokusiranije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano