Vijesti

Poskupljuje Game Pass, standardni na Xboxu bez day one igara

Microsoft je krenuo obavještavati svoje pretplatnike o novom povećanju Game Pass pretplate.

Počevši od 12. 9., Xbox Game Pass Ultimate pretplatnici plaćat će tri eura više, 17,99 mjesečno umjesto 14,99, a više će plaćati i PC Game Pass pretplatnici – €11,99 umjesto dosadašnjih €9,99. U SAD-u Ultimate raste na 19,99 dolara, a novi cjenik po regijama pronađite ovdje.

Novi rast pretplate, drugi u nešto više od godinu dana stiže nakon velikih previranja unutar Microsofta, koji je posljednjih mjeseci interno razmatrao i analizirao sve modele Game Passa, pa čak i opciju hoće li nove Call of Duty naslove od prvog dana uključivati u pretplatu. Hoće, odlučeno je, ali po novome će zaobići standardni Game Pass na Xbox konzolama.

Najviše gube igrači na Xbox konzolama

Klasični Game Pass na Xboxu ($9,99) odlazi u povijest. Aktualni pretplatnici imat će ga sve dok nastave kontinuirano plaćati pretplatu do maksimalno 13 mjeseci, a u narednim mjesecima zamijenit će ga tzv. Xbox Game Pass Standard po cijeni 14,99 dolara. On će po novome uključivati online igranje, ali više neće brojati nove igre na dan njihova izlaska.

Bitno je napomenuti kako “obični” (da ne kažemo “standardni”) Game Pass na PC-ju ostaje sa svim dosadašnjim benefitima, pa tako i s novim igrama od prvog dana, ali sudeći po očitom zaokretu u poslovanju, pitanje je vremena kada će se nove igre prebaciti kompletno na Ultimate.

Da rezimiramo:

  • Game Pass Ultimate poskupljuje na €17,99 i dobivat će nove Xbox igre na dan izlaska
  • Xbox Game Pass poskupljuje na $14,99, uključuje online igranje, ali ostaje bez novih Xbox igara na dan izlaska
  • PC Game Pass poskupljuje na €11,99 i dobivat će nove Xbox igre na dan izlaska
  • Game Pass Core (online igranje i limitirani katalog igara) na Xbox konzolama poskupljuje na €69,99 godišnje

Za kraj upozorimo kako je Sony dosad vjerno pratio Microsoftove podizanje cijena pretplata, obično s nekoliko mjeseci razmaka.

Povezano